preskoči na sadržaj

Osnovna škola Marčana

 > Naslovnica
oglasna ploča

Mjesec hrvatske knjige - radionica Razlistaj priču!

Autor: TINA ŠARIĆ, 11. 12. 2020.

U sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige koji se održava svake godine od 15. listopada do 15. studenog Mjesec hrvatske knjige 2020. godine bio je posvećen 50. godišnjici obilježavanja Dana planeta Zemlje uz moto Razlistaj se!

Učenici 1. i 3. razreda Osnovne škole Marčana sudjelovali su u radionici na daljinu Razlistaj priču! Zadatak je bio razlistati odnosno nastaviti priču, a učenici su na kraju priču obogatili ilustracijama. Tema je ekologija i očuvanje planeta.

Nastale su zanimljive digitalne priče objavljene na web stranici knjižnice gdje možete detaljnije pročitati o radionici.

Tijekom Mjeseca hrvatske knjige razlistano je ukupno 12 priča, a sudjelovale su tri vrtićke skupine i devet razreda osnovne škole od kojih je jedna i naša škola.

Pogledajte i poslušajte prekrasne digitalne (audiovizualne) slikovnice naših učenika 1. i 3. razreda:

1. razred Osnovna škola Marčana - Marčanska razlistana priča 

3. razred Osnovna škola Marčana - Čuvarica šume!

Preporuke za slušanje priče: 

Ukoliko ćete ih čitati i slušati putem pametnog telefona – kliknite na oznaku zvučnika kako biste čuli zvuk, a u postavkama u gornjem desnom kutu možete odabrati opciju „Side by side pages“ i rotirati telefon kako bi se slikovnica povećala.

Ukoliko ćete ih čitati i slušati putem računala – u gornjem desnom kutu naći ćete oznaku „Read to me“ i kada na nju kliknete, slikovnica će se sama listati (uključite zvuk).

Pohvale učenicima i njihovim učiteljicama!

Učiteljice: Nina Pliško, Jasmina Dželadinov - Milošević


 
CMS za škole logo
Osnovna škola Marčana / Marčana 166, HR-52206 Marčana / os-marcana.skole.hr / ured@os-marcana.skole.hr
preskoči na navigaciju