preskoči na sadržaj

Osnovna škola Marčana

 > Naslovnica
oglasna ploča

STRUČNO USAVRŠAVANJE UČITELJA RAZREDNE NASTAVE NA ŽUPANIJSKOJ I LOKALNOJ RAZINI - ŠKOLA ZA ŽIVOT

Autor: Sanela Bodiš, 4. 7. 2019.

U Osnovnoj školi Marčana, 24.06.2019., održano je stručno usavršavanje učitelja razredne nastave na županijskoj i lokalnoj razini Škola za život.  Nastavak je to siječanjskih edukacija i edukacija u virtualnim učionicama putem Loomena u sklopu obrazovne reforme koja započinje u svim prvim razredima u šk. god. 2019./2020.

Edukaciju je organiziralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Na stručno usavršavanje odazvalo se 55 učitelja/učiteljica razredne nastave.


 

Predavačice su bile Keti Melnjak, savjetnica i  članica mentorske radne skupine  Škole za život te učiteljica Gordana Fable  koja je  tijekom   školske godine 2018./2019.  radila u  1. razredu po eksperimentalnom programu te su učitelji mogli iz prve ruke saznati kako je tekla provedba eksperimentalnog programa.

Učitelji su radili u grupama na odgojno obrazovnim ishodima predmeta i odgojno obrazovnih očekivanja međupredmetnih tema. Na radionicama se poučavalo  i o vrednovanju kao učenju,  vrednovanju za učenje i vrednovanju naučenog.

Tijekom stručnog usavršavanja Ministarstvo znanosti i obrazovanja pripremilo je i zakusku za sve sudionike stručnoga skupa.
CMS za škole logo
Osnovna škola Marčana / Marčana 166, HR-52206 Marčana / os-marcana.skole.hr / ured@os-marcana.skole.hr
preskoči na navigaciju