preskoči na sadržaj

Osnovna škola Marčana

 > Naslovnica
oglasna ploča

ČETVRTA MOBILNOST UČENIKA - IRSKA - ERASMUS+

Autor: Sanela Bodiš, 21. 10. 2019.

Učenici OŠ Marčana sudjelovali su u 4. razmjeni učenika iz projekta Erasmus+. Četvrta mobilnost učenika odvijala se u Irskoj gdje su učenici u pratnji dviju učiteljica boravili od 6. do 11. listopada 2019. g.
Za vrijeme boravka u Irskoj posjetili smo grad Tralee i njegovu okolicu, sudjelovali smo u radionici fotografiranja te se družili s učenicima partnerima iz 5 različitih zemalja.


 

Prvi dan u školi O'Brennan National School posjetili smo razred učenika koji su nam poželjeli dobrodošlicu vrijedno izrađenim plakatima s nacionalnim simbolima Hrvatske. S učenicima i učiteljem smo razgovarali o sličnostima i različitostima škola, ali i običajima naših zemalja. Kasnije su učenici i djelatnici irske škole pripremili svečanu priredbu za doček svih partnera gdje su nam dramskom predstavom, pjesmom i plesom uveličali naš dolazak.

Drugi dan poslušali smo predavanje te imali radionicu snimanja fotografija. Profesionalni fotograf objasnio je učenicima kako fokusirati neki predmet ili osobu u pokretu, a nakon teorijskog dijela učenici su imali praktični zadatak. Nakon što su snimili fotografije iz okoline škole, fotograf je pregledao fotografije te savjetovao učenike kako ispraviti eventualne pogreške. Nakon radionice su se učenici vratili na nastavu, a učitelji su imali sastanak o tijeku aktivnosti koje se trenutno provode u svim partnerskim školama.

Treći dan smo imali turistički obilazak okruga Kerry. Autobusom smo došli do grada Dingle gdje smo se vozili brodom razgledavajući priobalje. Vidjeli smo i delfina Fungi koji živi u uvali oko 30 godina. Nakon vožnje brodom prošetali smo se gradom te se zaputili na pješčanu plažu Atlanskog oceana gdje smo se družili i igrali. Na kraju našeg obilaska posjetili smo muzej u gradu Killarney, Killarney House te nacionalni park gdje smo se prošetali i razmjenjivali iskustva.

Četvrti dan smo naše znanje fotografiranja primijenili u šumi Ballyseedy, a nakon čega smo se zaputili u školu na nastavu. Na kraju našeg druženja, učenici iz Irske pripremili su nam oproštajnu priredbu na kojoj su nam zahvalili na prekrasnom iskustvu i druženju tijekom kojeg su svi stekli nova prijateljstva i usvojili nova znanja.

U petak ujutro stigli smo u školu i oprostili se od naših novih prijatelja. Prije leta otišli smo na ručak i sjetni se zaputili svojim kućama. Zahvaljujemo se svim sudionicima projekta, a posebno našim domaćinima i njihovim obiteljima koji su srdačno primili naše učenike i brinuli o njima tijekom razmjene učenika.

Više fotografija pogledajte u fotoalbumu.
CMS za škole logo
Osnovna škola Marčana / Marčana 166, HR-52206 Marčana / os-marcana.skole.hr / ured@os-marcana.skole.hr
preskoči na navigaciju