preskoči na sadržaj

Osnovna škola Marčana

 > Erasmus+
Erasmus+ 2018./2020.

Osnovna škola Marčana naredne dvije godine sudjelovat će u Erasmus+ projektu pod nazivom Junior Business Minds Selling Online Eco-Traditional Games financiranom od strane Agencije za mobilnost i programe Europske unije sa 28.640,00 eura za našu školu za potrebe provedbe projekta. Projektnu prijavu pisala je nastavnica Marina Belić, a projektni tim čine nastavnici Ines Culek, Dejan Tibinac, Sanela Bodiš, Maja Puhar Bezjak, Nina Pliško i Marina Belić.

Glavni cilj projekta je uvesti učenike u svijet poduzetništva i ekologije i podučiti ih kako doći od ideje za proizvod do same prodaje, a to uključuje izradu društvenih igara, otvaranje tvrtke, osmišljavanje reklame, kreiranje web stranice i ostalih stranica koje su korisne za oglašavanje proizvoda, formiranje cijene i samu prodaju. Znanja potrebna da bi se uspješno proveo projekt, učenici, a i odgojno-obrazovni djelatnici, usvojit će educirajući se kroz radionice i predavanja vezana uz razna područja putem međunarodne suradnje sa školama partnerima u projektu, a i u suradnji s predstavnicima lokalne zajednice, lokalnim poduzetnicima, predavačima i medijskim stručnjacima.

Tijekom provedbe projekta, zahvaljujući dobivenim financijama, zainteresirani učenici i odgojno-obrazovni djelatnici imat će priliku putovati u pet zemalja koje su partneri u projektu, a to su Španjolska, Italija, Grčka, Latvija i Irska, a također će ugostiti odgojno-obrazovne djelatnike i učenike iz tih zemalja u svojim domovima i školi. Pri tim susretima učenici će kroz igru i druženje osmišljavati igre, razmjenjivati znanja i upoznati se s povijesnim, kulturnim i tradicionalnim obilježjima partnerskih zemalja.


vijesti

AKTIVNOSTI ERASMUS+ PROJEKTA U 1. POLUGODIŠTU ŠK.GOD. 20./21.

Autor: Sanela Bodiš, 22. 12. 2020. 10:53

Promocija i ispitivanje tržišta nove su aktivnosti Erasmus+ projekta: Junior Business Minds Selling Online Eco-Traditional Games.

Marketinški tim sastavio je upitnik koristeći MS Forms kojim se od potrošača prikupljaju informacije važne za proizvod. Pitanja su sastavljena tako da profiliraju kupce te njihovu ekološku osviještenost, a istodobno prikupljaju podatke o namjeni kupovine igre. Anketa je važna povratna informacija za daljnji razvoj i plasman proizvoda na tržištu.

Učenici 6. razreda izradili su promotivni letak svih igrara naših partnera nastalih u Erasmus+ projektu. Učenici 8. razreda snimili i obradili video u kojem je prikazano kako se igra „Wolves & sfeeps“ ( „Na vuke i ovce“) s ciljem promidžbe i promocije proizvoda.


 

 [više]

AKTIVNOSTI ERASMUS+ PROJEKTA

Autor: Sanela Bodiš, 22. 10. 2020. 11:59

Aktivnosti Erasmus+ projekta: Junior Business Minds Selling Online Eco-Traditional Games nastavljaju se iako nije moguće realizirati mobilnosti.  Poštujući epidemiološke mjere, učenici rade punom parom kako bi izvršili sve zadane aktivnosti planirane projektom.

Ovog su tjedna učenici iz odjela marketinga i računovodstva imali pune ruke posla.

 


 

 [više]

ČETVRTA MOBILNOST UČENIKA - IRSKA - ERASMUS+

Autor: Sanela Bodiš, 21. 10. 2019. 22:37

Učenici OŠ Marčana sudjelovali su u 4. razmjeni učenika iz projekta Erasmus+. Četvrta mobilnost učenika odvijala se u Irskoj gdje su učenici u pratnji dviju učiteljica boravili od 6. do 11. listopada 2019. g.
Za vrijeme boravka u Irskoj posjetili smo grad Tralee i njegovu okolicu, sudjelovali smo u radionici fotografiranja te se družili s učenicima partnerima iz 5 različitih zemalja.


 

 [više]

TREĆA MOBILNOST UČENIKA - ŠPANJOLSKA - ERASMUS+

Autor: Sanela Bodiš, 30. 5. 2019. 23:42

Učenici OŠ Marčana sudjelovali su u 3. razmjeni učenika iz projekta Erasmus+. Treća mobilnost učenika odvijala se u Španjolskoj gdje su učenici u pratnji dviju učiteljica boravili od 12. do 17. svibnja 2019. g. Ovako su oni opisali svoje iskustvo...

Za vrijeme boravka u Španjolskoj imali smo priliku vidjeti Rubi, Barcelonu, sudjelovati u izrađivanju web stranice, vidjeti i upoznati druge ljude, drukčije običaje i jako gostoljubive učitelje i učenike. 


 

 [više]

ERASMUS+ AKTIVNOSTI 4. DANA MOBILNOSTI U OŠ MARČANA

Autor: Sanela Bodiš, 8. 4. 2019. 09:09

Četvrti dan mobilnosti učenici su kreirali i prezentirali kroz igru tradicionalne igre svoje zemlje. Učenici su bili podijeljeni u šest timova. Svaki tim je imao 5 članova iz različitih zemalja koji su zajednički izrađivali jednu igru. Nakon što su učenici izradili svih šest igara, demonstracijom igre su objasnili pravila igre te se pritom i zabavili. Zbog lošeg vremena, igre predviđene za nogometno igralište Marčana održane su u sportskoj dvorani i ispred škole. Zadnjeg dana susreta učenici i učitelji gosti zahvalili su svim učenicima i djelatnicima škole te posebno obiteljima kod kojih su bili smješteni učenici gosti. 


 

 [više]

ERASMUS+ AKTIVNOSTI 3. DANA MOBILNOSTI U OŠ MARČANA

Autor: Sanela Bodiš, 7. 4. 2019. 00:39

Treći dan mobilnosti učenici su posjetili televizijsku postaju TV Nova Pula. Djelatnici postaje su ih srdačno dočekali. Ondje su im pokazali proces nastanka vijesti, emisija i snimanja priloga. Učenike je najviše zainteresiralo zeleno platno te blesimetar uz pomoć kojeg su se neki od učenika i učitelja okušali u čitanju vijesti.
Druga aktivnost tog dana bio je turistički obilazak znamenitosti grada Pule. Turistički vodiči su im na vrlo interesantan način približili povijest Pule što su učenici nagradili s velikim zanimanjem.


 

 [više]

ERASMUS+ AKTIVNOSTI 2. DANA MOBILNOSTI U OŠ MARČANA

Autor: Sanela Bodiš, 7. 4. 2019. 00:11

Drugi dan mobilnosti učenika Erasmus+ projekta protekao je radno. Učenici su poslušali predavanja o tradicionalnim istarskim igrama s naglaskom na igre Na vuke i ovce te Pljoćkanje. Predavanja i prikaze igara su održali Mirjana Margetić, viša muzejska pedagoginja te Milivoj Pacenti, predsjednik Pljočkarskog saveza Hrvatske. 
Nakon stručnih predavanja, učenici svake škole su predstavili svoje igre na pločama te se zatim uputili u učionicu u šumi gdje su razmjenjivali iskustva i zaigrali neke od predstavljenih igara. 

 [više]

ERASMUS+ AKTIVNOSTI 1. DANA MOBILNOSTI U OŠ MARČANA

Autor: Sanela Bodiš, 2. 4. 2019. 19:10

Dana 1.4.2019. godine održana je svečana priredba povodom dočeka učenika iz pet europskih zemalja, Grčke, Španjolske, Irske, Latvije i Italije. Učenici OŠ Marčana svojim nastupima su uveličali ovaj trenutak te im zahvaljujemo na iskazanom trudu i radu. Na priredbi su se ukratko predstavili ravnateljica škole, Nensi Kaluđerović, načelnik općine Marčana, Predrag Pliško te naši partneri projekta, 24 učenika te 11 učitelja. 

Nakon priredbe načelnik je pozvao učenike i učitelje partnere u svoj ured gdje ih je ugostio te im prenio osnovne informacije o općini. Zahvaljujemo načelniku na ukazanom povjerenju i odličnoj suradnji u projektu.


 

 [više]

IZRADA USKRSNIH ČESTITKI - AKTIVNOST PROJEKTA ERASMUS+

Autor: Sanela Bodiš, 30. 3. 2019. 22:50

enici razredne nastave 2. i 3. razreda te učenici predmetne nastave 5. i 6. razreda izrađivali su uskrsne čestitke za svoje prijatelje iz Grčke, Španjolske, Irske, Latvije i Italije. U izradi ih je vodila učiteljica engleskog jezika, Neda Vošten.


 

 [više]

IZRADA IGRE NA VUKE I OVCE - AKTIVNOST ERASMUS+ PROJEKTA

Autor: Sanela Bodiš, 24. 3. 2019. 22:25

Učenici su u četvrtak, 21.3.2019., pripremali primjer igre kuju će prezentirati prilikom 2. mobilnosti učenika u sklopu Erasmus+ projekta. Igra se zove Na vuke i ovce, a igrala se u Istri i Dalmaciji. 


 

 [više]

AKTIVNOSTI UOČI 2. MOBILNOSTI UČENIKA U HRVATSKOJ

Autor: Sanela Bodiš, 20. 3. 2019. 20:10

Učenici od 5. do 8. razreda počeli su s pripremama za dolazak učenika iz pet europskih zemalja, Grčke, Španjolske, Irske, Italije i Latvije. Druga mobilnost učenika održat će se u Hrvatskoj, a tema joj je izrada i igra tradicionalnih igara. Učenici doprinose svojim radom, a obitelji će prihvatiti obvezu smještaja devetnaest učenika. 


 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 CMS za škole logo
Osnovna škola Marčana / Marčana 166, HR-52206 Marčana / os-marcana.skole.hr / ured@os-marcana.skole.hr
preskoči na navigaciju