preskoči na sadržaj

Osnovna škola Marčana

Povijest

DAN SJEĆANJA NA ŽRTVE HOLOKAUSTA

Autor: Sanela Bodiš, 1. 2. 2020. 09:13

Učenici OŠ Marčana su 27. siječnja prigodnim sadržajima obilježili Dan sjećanja na žrtve holokausta i zločina protiv čovječnosti. Učenici 7. i 8.razreda su  još 16. siječnja posjetili kino Valli u Puli gdje su pogledali projekciju filma Dnevnik Diane Budisavljević, dokumentarno - igrani film koji na potresan način govori o vremenu kada se ljudski život obilježavao brojem te o stradanju djece u ustaškim logorima na području NDH. 
Cilj aktivnosti bilo je upoznavanje učenika s temom holokausta i važnosti obilježavanja toga dana jer kao što kaže Voltaire: «Onaj tko zaboravlja zločin postaje njegov sudionik.

Nakon projekcije filma učenici su posjetili Memo muzej u Puli gdje su se uz stručno vodstvo prof. Filipa Zoričića upoznali sa povijesti svakodnevnice u drugoj pol. 20.st. grada. Nakon "teških" povijesnih tema koje se ne smiju zaboraviti, učenici su se ipak razveselili sa zanimljivim postavom muzeja, najinteresantijim možda po tome što su svaki od izloženih eksponata mogli dirati a u neke se i udobno smjestiti. :-) 
 


 

 [više]

TERENSKA NASTAVA UČENIKA 8. RAZREDA - VUKOVAR

Autor: Sanela Bodiš, 30. 5. 2019. 09:26

Dana 23.5.2019. g. u 4:00 h krenuli smo u Vukovar. U Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar smo došli oko 12:30 h te otišli na ručak nakon kojeg smo poslušali predavanje o Domovinskom ratu i Bitci za Vukovar. Poslije predavanja smo otišli na gradski bazen i kuglanu. Kada smo završili sa slobodnim aktivnostima, došli smo u vojarnu, a poslije kratkog odmora otišli u disco do 21:30 h. Ostatak večeri smo proveli družeći se u sobama.
 


 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 CMS za škole logo
Osnovna škola Marčana / Marčana 166, HR-52206 Marčana / os-marcana.skole.hr / ured@os-marcana.skole.hr
preskoči na navigaciju