preskoči na sadržaj

Osnovna škola Marčana

Razredna nastava

TABLETI ŠKOLE ZA ŽIVOT U 1. RAZREDU

Autor: Sanela Bodiš, 10. 3. 2020. 09:03

Učenici 1. razreda dobili su na korištenje tablete u sklopu kurikuralne reforme Škola za život te su se nedavno počeli koristiti njima. Zabavno im je uz pomoć tableta istraživati, učiti i stjecati nova znanja, pa ćemo ga koristiti u pojedinim predmetima za učenje i ponavljanje.


 


 

 [više]

TERENSKA NASTAVA UČENIKA RAZREDNE NASTAVE - PAZIN

Autor: Sanela Bodiš, 10. 3. 2020. 08:57

Saperlot!! Odzvanjalo je 6.3.2020. u vlaku za Pazin. Učenici 2. i 3 . razreda u pratnji učitaljica Bulić Sanje i Pliško Nine otputovali su sa željezničke stanice u Puli do Pazina. U Pazinu su posjetili Etnografski muzej Istre te imali predavanja o restauraciji i čuvanju  starih važnih dokumenta u Državnom arhivu u Pazinu. Kratki predah učenici su imali na središnjem trgu gdje su pojeli svoje marende i imali priliku potrošiti malo džeparca .
U povratku se orila pjesma iz veselih dječjih grla : "Kad se male ruke slože, sve se može"

 


 

 [više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE - GRANIČAR

Autor: Sanela Bodiš, 2. 3. 2020. 09:30

Učenici prvog razreda OŠ Marčana i PO Loborika sudjelovali su na Županijskom natjecanju u graničaru te su uz dobru zabavu i jedno novo korisno iskustvo osvojili 2. mjesto te se okitili srebrnim medaljama. Ovo je prvo natjecanje te im svima od srca čestitamo!

 

 


 

 [više]

MAŠKARE NIŽIH RAZREDA OŠ MARČANA

Autor: Sanela Bodiš, 2. 3. 2020. 09:19

U petak, 21.02. 2020. hodnikom naše škole zavladalo je veselje, smijeh, ples razigranih maškara. Bilo je tu vještica, princeza, super heroja, borova,šume, sušilica, godišnjih doba, gusara...Plesom oko stolica i plesom s metlom svi su se dobro zabavili. Birale su se i najuspješnije maske koje su nagrađene te su svoju nagradu podijelile sa maškaranim prijateljima. Već sad smišljamo maske za sljedeću godinu i veselimo se karnevalu!


 

 [više]

IZVANUČIONIČKA NASTAVA RAZREDNE NASTAVE

Autor: Sanela Bodiš, 21. 10. 2019. 20:57

U ponedjeljak, 21.10.2019., učenici razredne nastave bili su na izvanučioničkoj nastavi u posjetu Zračnoj luci Pula i Nezakciju.
Uz vodstvo djelatnice, učenici su naučili kako se snaći pri dolasku u zračnu luku, kupovini karata, čekiranju, vaganju prtljage te prolasku kroz senzore do aviona. Bili su na pisti, gledali dolazak aviona, prezentaciju vatrogasaca i igrali se s psima dresiranima za tjeranje ptica s piste. Bilo je to jedno poučno i zanimljivo iskustvo. Kroz povijest samog grada Nezakcija vodila nas je djelatnica arheološkog muzeja te nam na zanimljiv način pričala i pokazala ostatke grada gdje su živjeli naŠi preci Histri.


 

 [više]

OBILJEŽAVANJE DANA ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE - RAZREDNA NASTAVA

Autor: Sanela Bodiš, 21. 10. 2019. 20:44

U četvrtak, 17.10.2019., učenici od 1. do 4. razreda obilježili su Dan zahvalnosti za plodove zemlje u obližnjem ugostiteljskim objektu Vesna Loborika. Učenici su od glavnih sastojaka miješili peciva, oblikovali ih i na kraju ih degustirali dijeleći svoje pecivo međusobno. Bila je ovo vrlo poučna i zanimljiva radionica.

Istog dana učenici su posjetili malu galeriju - izložbu biciklizma u Loborici gdje su vidjeli fotografije nekadašnjih državnih prvaka i opremu te bicikl kojim su nekad išli na utrke. Sve to prezentirao im je gdin.Lucano Valčić, nekadašnji biciklist , a povezano je s našom temom zavičajne nastave Biciklizam u Istri.


 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 CMS za škole logo
Osnovna škola Marčana / Marčana 166, HR-52206 Marčana / os-marcana.skole.hr / ured@os-marcana.skole.hr
preskoči na navigaciju