preskoči na sadržaj

Osnovna škola Marčana

Projekti u šk.god. 2018./2019.

vijesti

„ ČA JE MORE?“ – PROJEKT ZAVIČAJNE NASTAVE

Autor: Sanela Bodiš, 8. 5. 2019. 23:19

U projektu Institucionalizacije zavičajne nastave Istarske županije pod nazivom „Ča je more?“, sudjelovali su svi učenici razredne nastave te produženog boravka OŠ Marčane i PO Loborika.

Ove je školske godine naglasak bio na izražavanju zavičajnim govorom Marčane i uže okolice, kao i na prisjećanju davno zaboravljenih riječi.  Sam naziv projekta „Ča je more?“, da naslutiti kako smo puno govorili o moru i životu u njemu. Uživali smo upoznajući morske stanovnike i zanimljivosti o njima. Doznali na koji nam način more koristi i shvatili kako ga moramo čuvati od onečišćenja.


 

 [više]

ERASMUS+ AKTIVNOSTI 4. DANA MOBILNOSTI U OŠ MARČANA

Autor: Sanela Bodiš, 8. 4. 2019. 09:09

Četvrti dan mobilnosti učenici su kreirali i prezentirali kroz igru tradicionalne igre svoje zemlje. Učenici su bili podijeljeni u šest timova. Svaki tim je imao 5 članova iz različitih zemalja koji su zajednički izrađivali jednu igru. Nakon što su učenici izradili svih šest igara, demonstracijom igre su objasnili pravila igre te se pritom i zabavili. Zbog lošeg vremena, igre predviđene za nogometno igralište Marčana održane su u sportskoj dvorani i ispred škole. Zadnjeg dana susreta učenici i učitelji gosti zahvalili su svim učenicima i djelatnicima škole te posebno obiteljima kod kojih su bili smješteni učenici gosti. 


 

 [više]

ERASMUS+ AKTIVNOSTI 3. DANA MOBILNOSTI U OŠ MARČANA

Autor: Sanela Bodiš, 7. 4. 2019. 00:39

Treći dan mobilnosti učenici su posjetili televizijsku postaju TV Nova Pula. Djelatnici postaje su ih srdačno dočekali. Ondje su im pokazali proces nastanka vijesti, emisija i snimanja priloga. Učenike je najviše zainteresiralo zeleno platno te blesimetar uz pomoć kojeg su se neki od učenika i učitelja okušali u čitanju vijesti.
Druga aktivnost tog dana bio je turistički obilazak znamenitosti grada Pule. Turistički vodiči su im na vrlo interesantan način približili povijest Pule što su učenici nagradili s velikim zanimanjem.


 

 [više]

ERASMUS+ AKTIVNOSTI 2. DANA MOBILNOSTI U OŠ MARČANA

Autor: Sanela Bodiš, 7. 4. 2019. 00:11

Drugi dan mobilnosti učenika Erasmus+ projekta protekao je radno. Učenici su poslušali predavanja o tradicionalnim istarskim igrama s naglaskom na igre Na vuke i ovce te Pljoćkanje. Predavanja i prikaze igara su održali Mirjana Margetić, viša muzejska pedagoginja te Milivoj Pacenti, predsjednik Pljočkarskog saveza Hrvatske. 
Nakon stručnih predavanja, učenici svake škole su predstavili svoje igre na pločama te se zatim uputili u učionicu u šumi gdje su razmjenjivali iskustva i zaigrali neke od predstavljenih igara. 

 [više]

ERASMUS+ AKTIVNOSTI 1. DANA MOBILNOSTI U OŠ MARČANA

Autor: Sanela Bodiš, 2. 4. 2019. 19:10

Dana 1.4.2019. godine održana je svečana priredba povodom dočeka učenika iz pet europskih zemalja, Grčke, Španjolske, Irske, Latvije i Italije. Učenici OŠ Marčana svojim nastupima su uveličali ovaj trenutak te im zahvaljujemo na iskazanom trudu i radu. Na priredbi su se ukratko predstavili ravnateljica škole, Nensi Kaluđerović, načelnik općine Marčana, Predrag Pliško te naši partneri projekta, 24 učenika te 11 učitelja. 

Nakon priredbe načelnik je pozvao učenike i učitelje partnere u svoj ured gdje ih je ugostio te im prenio osnovne informacije o općini. Zahvaljujemo načelniku na ukazanom povjerenju i odličnoj suradnji u projektu.


 

 [više]

IZRADA IGRE NA VUKE I OVCE - AKTIVNOST ERASMUS+ PROJEKTA

Autor: Sanela Bodiš, 24. 3. 2019. 22:25

Učenici su u četvrtak, 21.3.2019., pripremali primjer igre kuju će prezentirati prilikom 2. mobilnosti učenika u sklopu Erasmus+ projekta. Igra se zove Na vuke i ovce, a igrala se u Istri i Dalmaciji. 


 

 [više]

AKTIVNOSTI UOČI 2. MOBILNOSTI UČENIKA U HRVATSKOJ

Autor: Sanela Bodiš, 20. 3. 2019. 20:10

Učenici od 5. do 8. razreda počeli su s pripremama za dolazak učenika iz pet europskih zemalja, Grčke, Španjolske, Irske, Italije i Latvije. Druga mobilnost učenika održat će se u Hrvatskoj, a tema joj je izrada i igra tradicionalnih igara. Učenici doprinose svojim radom, a obitelji će prihvatiti obvezu smještaja devetnaest učenika. 


 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 CMS za škole logo
Osnovna škola Marčana / Marčana 166, HR-52206 Marčana / os-marcana.skole.hr / ured@os-marcana.skole.hr
preskoči na navigaciju