preskoči na sadržaj

Osnovna škola Marčana

 > Naslovnica
oglasna ploča

TREĆA MOBILNOST UČENIKA - ŠPANJOLSKA - ERASMUS+

Autor: Sanela Bodiš, 30. 5. 2019.

Učenici OŠ Marčana sudjelovali su u 3. razmjeni učenika iz projekta Erasmus+. Treća mobilnost učenika odvijala se u Španjolskoj gdje su učenici u pratnji dviju učiteljica boravili od 12. do 17. svibnja 2019. g. Ovako su oni opisali svoje iskustvo...

Za vrijeme boravka u Španjolskoj imali smo priliku vidjeti Rubi, Barcelonu, sudjelovati u izrađivanju web stranice, vidjeti i upoznati druge ljude, drukčije običaje i jako gostoljubive učitelje i učenike. 


 

Prvi dan u Col­legi Balmes školi u Rubiju. Razgledavali smo njihovu školu, upoznavali njihove učitelje i stvarali nova prijateljstva sa ostalim učenicima iz različitih država. Zatim smo otišli u gradsku vijećnicu kod gradonačelnice koja nas je srdačno dočekala. Također smo bili i na nastavi, mi smo otišli u 2. razred gdje su nam postavljali pitanja o Hrvatskoj. U popodnevnim satima u školi uživali smo u priredbi koju su priredili učenici zajedno sa učiteljima. Ravnateljica je održala govor a zatim su učenici iz svakog razreda otplesali po jedan tradicionalan katalonski ples.
U Utorak 13. 5. 2019. posjetili smo Centar za reciklažu gdje smo naučili koji materijali pripadaju u koju reciklažnu grupu, a radnici Centra za reciklažu nas proveli kroz mnoga radna mjesta i objasnili namjenu svakoga od njih. Nakon obilaska smo se vratili u školu.
U srijedu smo išli u razgledavanje Barcelone. Najprije smo otišli u Park Guell, tamo smo jeli i malo razgledavali. Zatim smo otišli u 'Parc de la Ciutadella' gdje smo jeli, razgledavali, družili se i igrali. U autousu prema plaži vidjeli smo Sagradu Familiu, ali nažalost samo iz autobusa. Za kraj dana otišli smo na plažu 'La Barcelonetta', toćali smo noge i družili se te krenuli kućama. Poslije su nam obitelji priredile druženje u prirodi gdje smo svi bili zajedno. Zadnji dan smo bili smo u drukčijoj školi sa španjolskim prijateljima. Kada smo stigli u školu  učitelji su pripremili razne Španjolske igre koje smo igrali svi zajedno, a zatim smo otišli u srednju školu Col­legi Balmes i tamo izrađivali web stranicu. Nakon toga otišli smo kući i sa obiteljima smo svi zajedno otišli na vožnju brodom te u restoran na tradicionalno Španjolsko jelo Tapas.
U petak ujutro stigli smo u školu pogledali smo film te su stigle učiteljice, oprostili smo se od Španjolaca i krenuli na aerodrom. I tako je završilo naše putovanje.
U Španjolskoj nam je bilo jako lijepo, lijepo smo se proveli, stekli smo nova prijateljstva i upoznali drukčije običaje. Obitelji su prema nama bile jako pažljive i drage, svi su nas lijepo dočekali i otpratili. Za nas je ovo bilo veliko i uzbudljivo putovanje, ali nažalost kako svakom putovanju dođe kraj došao je i ovom.

Više fotografija pogledajte u fotoalbumu.
CMS za škole logo
Osnovna škola Marčana / Marčana 166, HR-52206 Marčana / os-marcana.skole.hr / ured@os-marcana.skole.hr
preskoči na navigaciju