preskoči na sadržaj

Osnovna škola Marčana

 > Naslovnica
oglasna ploča

Europski tjedan programiranja

Autor: Sanela Bodiš, 15. 10. 2020.

Učenici 2. i  3. razreda sudjelovali su u radionici programiranja povodom Europskog tjedna programiranja u OŠ Marčana. Radionica je održana pod pokroviteljstvom HSIN-a u organizaciji Društva informatičara Pula. Radionicu je održala učiteljica informatike predmetne nastave, Sanela Bodiš, ujedno i članica Društva informatičara Pula.

 


 

Europski tjedan programiranja društvena je inicijativa čiji je cilj na zabavan i angažirajući način svima približiti programiranje i digitalnu pismenost. Glavna ideja je učiniti programiranje transparentnijim, demistificirati srodne vještine i okupiti motivirane ljude za zajedničko učenje. Programiranjem možete oživjeti svoje ideje, stvoriti i izgraditi stvari koje će druge usrećiti. Programiranje je prisutno svugdje i od presudne je važnosti za razumijevanje hiperpovezanog svijeta.

Učenici su uz pomoć učiteljice informatike izrađivali svoje prve programe rješavajući tečaj na web stranici studio.code.org. Ovo im je bio prvi susret s programiranjem i bilo im je vrlo uzbudljivo. Pomagali su jedni drugima i rado usvajali nove vještine stvaranja programskih kodova. Slastice na kraju radionice dobro su došle kao okrepljenje na kraju nastavnog dana. laugh

Više fotografija pogledajte u našem fotoalbumu.
CMS za škole logo
Osnovna škola Marčana / Marčana 166, HR-52206 Marčana / os-marcana.skole.hr / ured@os-marcana.skole.hr
preskoči na navigaciju