preskoči na sadržaj

Osnovna škola Marčana

 > Naslovnica
oglasna ploča

EKSKURZIJA UČENIKA OSMOG RAZREDA

Autor: Sanela Bodiš, 17. 4. 2019.

Učenici 8. razreda od 8. do 12. travnja 2018. g. bili su sa svojom razrednicom i učiteljicom talijanskog jezika na ekskurziji u Dalmaciji. Učenici su posjetili NP Krka, Šibenik, Split, Dubrovnik, Omiš, Trogir, Zadar i Smiljan.

 


 

U ponedjeljak 8. travnja u ranim jutarnjim satima putovanje su započeli iz Marčane, a kasnije su im se pridružili učenici OŠ Divšići, OŠ Vladimira Nazora Krnica, OŠ Juršići i OŠ Svetvinčenat. Prva postaja bio je NP Krka gdje su učenici pod stručnim vodstvom razgledali brojne slapove rijeke Krke. Zatim su posjetili grad Šibenik u kojem su razgledali grad i crkvu sv. Jakova. Prvu noć proveli su u Hotelu Niko - Solaris Šibenik gdje su imali i večernju zabavu.

U utorak 9. travnja učenici nastavljaju putovanje prema Splitu, posjećuju i slušaju predavanje o gradu i Dioklecijanovoj palači. Kasnije posjećuju stadion Poljud gdje razgledaju prostorije kluba, tribine i teren stadiona. Noćenje učenika drugu noć bilo je u Cavtatu u hotelu Albatros.

U srijedu 10. travnja učenici su krenuli u jutarnji razgled grada Dubrvnika, Straduna, crkve sv. Vlahe, Kneževog dvora, katedrale i gradskih zidina. Nakon ručka učenici su trebali posjetiti otočić Lokrum, ali zbog loših vremenskih uvjeta posjet je odgođen. U poslijepodnevnim satima učenici su se vratili u hotel Albatros gdje su se tijekom slobodnog vremena družili.  

U četvratk 11. travnja krenuli su prema Omišu gdje su se vozili brodicom po rijeci Cetini do Kaštil Slanica gdje je bio organiziran ručak. Nakon ručka slijedio je posjet Trogira uz stručno vodstvo. Noćenje učenika 4. noć bilo je u hotelu Baletna Škola u Kaštel Kambelovcu.

U petak 12. travnja učenici su razgledali grad Zadar uz stručno vodstvo te posjetili zadnje odredište Smiljan, rodno mjesto Nikole Tesle. U poslijepodnevnim satima zaputili su se prema Istri te sretno i s mnogo nezaboravnih uspomena stigli na odredište u kasnim večernjim satima.

Razrednica pohvaljuje učenike za odlično vladanje tijekom trajanja cijele ekskurzije!

Više fotografija pogledajte u fotoalbumu.
CMS za škole logo
Osnovna škola Marčana / Marčana 166, HR-52206 Marčana / os-marcana.skole.hr / ured@os-marcana.skole.hr
preskoči na navigaciju