Učenici produženog boravka u školskoj su knjižnici pažljivo i sa zanimanjem slušali priču Kako su Dora i Mario spasili hranu te su s knjižničarkom razgovarali o tome kako hrana nastaje, kako dolazi u naše domove, što se može napraviti s viškom hrane, kako izraditi zdrave grickalice, sokove, kako utjecati na smanjenje otpada od hrane, zašto je važno jesti zdravo i prirodno te zašto je korisno kompostirati ostatke hrane.
Mia, učenica trećega razreda, pročitala nam je recept svoje bake Graciele za izradu marmelade od šljiva koju su učenici ranije imali prilike i probati.
Maša, učenica drugoga razreda i Loris, učenik četvrtog razreda, zajedno s učiteljicom obavili su intervju s našom školskom kuharicom i postavili joj nekoliko pitanja vezanih uz prehranu učenika naše škole.
Kuharica je rekla da se u kuhinji hrani ukupno 160 učenika, marenda je besplatna za sve učenike, više vole jesti kuhane obroke nego suhu hranu (bolonjez, maneštru, krumpir i meso), hrana koja se ne pojede sprema se za kompost, a dala je i primjer jednog zdravog obroka koji se sastoji od juhe, blitve, ribe, salate i deserta.
Učenici su dobili zadatak ilustrirati dijelove današnje priče te su izradili zanimljivi plakat naziva Od vrta do stola… i vraćamo prirodi koji krasi učionicu produženog boravka