Datum objave: 7. siječnja 2024.
Kategorija: Aktivnosti ŠK

Međunarodni dan osviještenosti o otpadu od hrane (29.9.)

Učenici produženog boravka u školskoj su knjižnici pažljivo i sa zanimanjem slušali priču Kako su Dora i Mario spasili hranu te su s knjižničarkom razgovarali o tome kako hrana nastaje, kako dolazi u naše domove, što se može napraviti s viškom hrane, kako izraditi zdrave grickalice, sokove, kako utjecati na smanjenje otpada od hrane, zašto je važno jesti zdravo i prirodno te zašto je korisno kompostirati ostatke hrane.
Mia, učenica trećega razreda, pročitala nam je recept svoje bake Graciele za izradu marmelade od šljiva koju su učenici ranije imali prilike i probati.
Maša, učenica drugoga razreda i Loris, učenik četvrtog razreda, zajedno s učiteljicom obavili su intervju s našom školskom kuharicom i postavili joj nekoliko pitanja vezanih uz prehranu učenika naše škole.

Kuharica je rekla da se u kuhinji hrani ukupno 160 učenika, marenda je besplatna za sve učenike, više vole jesti kuhane obroke nego suhu hranu (bolonjez, maneštru, krumpir i meso), hrana koja se ne pojede sprema se za kompost, a dala je i primjer jednog zdravog obroka koji se sastoji od juhe, blitve, ribe, salate i deserta.
Učenici su dobili zadatak ilustrirati dijelove današnje priče te su izradili zanimljivi plakat naziva Od vrta do stola… i vraćamo prirodi koji krasi učionicu produženog boravka

Pročitajte još

Međunarodni dan pripovijedanja

Međunarodni dan pripovijedanja

Učenici prvog razreda sa svojom su školskom knjižničarkom obilježili Međunarodni dan pripovijedanja koji se obilježava svake godine 20. ožujka. Tom prigodom knjižničarka je učenicima matične i područne škole ispripovijedala dvije priče: o Suncu i vjetru te zecu i...

Skip to content