Datum objave: 28. rujna 2023.
Kategorija: Naslovnica

Obilježili smo Međunarodni dan osviještenosti o otpadu od hrane (29.9.)

Učenici produženog boravka u školskoj su knjižnici pažljivo i sa zanimanjem slušali priču Kako su Dora i Mario spasili hranu te su s knjižničarkom razgovarali o tome kako hrana nastaje, kako dolazi u naše domove, što se može napraviti s viškom hrane, kako izraditi zdrave grickalice, sokove, kako utjecati na smanjenje otpada od hrane, zašto je važno jesti zdravo i prirodno te zašto je korisno kompostirati ostatke hrane. 
Mia, učenica trećega razreda, pročitala nam je recept svoje bake Graciele za izradu marmelade od šljiva koju su učenici ranije imali prilike i probati.

Maša, učenica drugoga razreda i Loris, učenik četvrtog razreda, zajedno s učiteljicom obavili su intervju s našom školskom kuharicom i postavili joj nekoliko pitanja vezanih uz prehranu učenika naše škole.

Kuharica je rekla da se u kuhinji hrani ukupno 160 učenika, marenda je besplatna za sve učenike, više vole jesti kuhane obroke nego suhu hranu (bolonjez, maneštru, krumpir i meso), hrana koja se ne pojede sprema se za kompost, a dala je i primjer jednog zdravog obroka koji se sastoji od juhe, blitve, ribe, salate i deserta.

Učenici su dobili zadatak ilustrirati dijelove današnje priče te su izradili zanimljivi plakat naziva Od vrta do stola… i vraćamo prirodi koji krasi učionicu produženog boravka

Pročitajte još

Svim učenicima, djelatnicima, roditeljima/skrbnicima i prijateljima naše Škole želimo sretan i blagoslovljen Uskrs.

Posjet župne crkve

Posjet župne crkve

Učenici PŠ Loborika koji pohađaju izborni predmet katolički vjeronauk u suradnji s vjeroučiteljicom Marijom Hardi posjetili su župnu crkvu sv. Flora. U okviru obrađenih nastavnih tema, prepoznavali su elemente korizmenog i vazmenog vremena, dok su se učenici 4....

Skip to content